Kardiološki pregled, ergometrija, spirometrija i specijalističko mišljenje

-30%
490,00 Kn
700,00 Kn
-30%
700,00 Kn 490,00 Kn
Ponuda istekla

Pobrinite se za pravilan rad srca i krvnih žila!
Ergometrija je pretraga srca kojom se testira srce u opterećenju. Namjenjena je testiranju bolesnika s nejasnim smetnjama u prsnom košu. Također se testira i kretanje krvnog tlaka u opterećenju. Opterećenje se postiže pomoću  trake za trčanje ili sobnog bicikla.

Prije pretrage na prsa ispitanika pričvrste se elektrode koje snimaju srce i tlakomjer na nadlakticu kojim se prati krvni tlak. Potom započinje opterećenje, prvo laganije dok se ispitanik ne zagrije, a onda se ono stupnjevito podiže do maksimalne toleracije ispitanika ili pojave patološkog nalaza u elektrokardiogramu koji se kontinuirano prati i/ili neprimjerenog skoka krvnog tlaka ili pada krvnog tlaka.

Nakon završene pretrage analizom dobivenih podataka može se postaviti ili isključiti dijagnoza  koronarne bolesti. Kod nekih ispitanika ergometrija može biti lažno pozitivna i lažno negativna.
Tijekom ergometrije provodi se i spirometrija - testiranje funkcije pluća. Spirometrija mjeri kapacitet i funkciju pluća te može doprinijeti ranom otkrivanju kroničnog bronhitisa. Također pomaže razlikovanju angine pektoris od bronhitisa.

"Ergometrija je kardiološka pretraga kojom se na posredan način ispituje stanje i funkcionalna sposobnost krvnih žila koje krvlju opskrbljuju srčani mišić."
prim.dr. Marino Kvarantan, specijalist internist

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: kardiološki pregled, ergometrija, spirometrija i konzultacije.
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Najava je potrebna unaprijed na 01/2304-320.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!

Poliklinika Kvarantan

Poliklinika Kvarantan koncipirana je kao ustanova koja može kompletno dijagnostički i terapijski zbrinuti sve bolesnike iz područja unutarnjih bolesti. Poseban naglasak je na zbrinjavanju složenih bolesnika koji uzimaju puno lijekova te nastojanju da se izabere racionalna kombinacija lijekova.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak i srijeda od 15 do 20 sati utorak, četvrtak i petak od 9 do 15 sati

Adresa i kontakt:

Njegoševa ulica 4A, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 098/ 323 243, 01/ 2304 320
poliklinika.kvarantan@gmail.com
http://poliklinika-kvarantan.hr/