Aspiracija endometrija i specijalistički pregled!

-25%
114,47 €
152,63 €
-25%
152,63 € 114,47 €
Kupi

Aspiracija kao najbolja metoda za dobivanje citološkog uzorka endometrija- genitalnog karcinoma.
Karcinom sluznice maternice - endometrija najčešći je genitalni karcinom žene, a dijeli visoko treće, odnosno četvrto mjesto po učestalosti među svim neoplazijama od kojih žene obolijevaju. Rizik obolijevanja uvećan je u debljih žena, onih koje nisu rađale, koje su kasnije ušle u menopauzu te u žena oboljelih od dijabetesa.

Postoji određena genetska povezanost raka dojke, ovarija i debelog crijeva s rakom endometrija. Najčešća potreba za histološkom analizom endometrija je tijekom postmenopauze kada su krvarenje ili ultrazvučno evidentiran neuredan izgled ili debljina sluznice maternice indikacija za zahvat.
Nasuprot tome rizik je umanjen u žena koje su više puta rađale te u onih koje su u nekom razdoblju upotrebljavale oralnu hormonsku kontracepciju.

Najbolja metoda za dobivanje citološkog uzorka endometrija je ona izravna: aspiracija ili četkanje materišta. To se može ostvariti uzimanjem uzorka iz maternice aspiracijom, keficom ili bioptičkom sondom.
Instrumenti su sofisticirani (tanki) pa je nelagoda minimalna i u vremešnijih osoba.

"U svake žene starije od četrdeset godina koja ima ponavljano abnormalno krvarenje trebalo bi provesti dijagnostički postupak dobivanja uzoraka sluznice maternice za patohistološku analizu."
prim.dr.sc. Ivan Fistonić, specijalist ginekologije i opstetricije

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: pregled specijalista, zahvat aspiracija endometrija, konzultacije.
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Najava 2 dana unaprijed na 01/4855-041.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!

Poliklinika Fistonić d.o.o.

Specijalist ginekologije i opstetricije prim.dr.sc. Ivan Fistonić iz privatne ginekološke ordinacije Fistonić jedan je od vodećih stručnjaka na području ginekologije.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Petak: 8-16h

Adresa i kontakt:

Preradovićeva ulica 10, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 01/4855-041
info@ordinacija-fistonic.hr
http://www.ordinacija-fistonic.hr/