Komplet laboratorijskih usluga za dijabetes (šećernu bolest) - glukoza i HbA1c

-40%
9,16 €
15,26 €
-40%
15,26 € 9,16 €
Kupi

Šećerna bolest ili dijabetes je u današnje vrijeme vrlo česta bolest. Zato pazite na zdravlje i provjerite razinu šećera u krvi!
Šećerna bolest (diabetes mellitus) je najčešća endokrina bolest, vrlo raširena među ljudima i zahvaća osobe svih dobnih skupina, što je posljedica urbanizacije i nezdravih životnih navika kao što su pogrešna prehrana i nedostatak tjelesne aktivnosti.
Simptomi dijabetesa koji mogu uputiti na sumnju u prisutnost ove bolesti su učestalo mokrenje, suhoća usta, pojačan apetit, gubitak na težini i umor. Naime, unatoč povišenoj glukozi u krvi, osoba osjeća konstantnu glad i gubi na težini. Dakako, u ovakvim uvjetima opća otpornost organizma je smanjena, pa se nerijetko javljaju i infekcije. Šećerna bolest može imati različite uzroke nastanka, no jedan je simptom zajednički kod svih oboljelih: povišena razina glukoze (šećera) u krvi, zbog nedostatka inzulina, hormona kojeg proizvodi gušterača. Stoga se i dijagnosticira mjerenjem razine šećera (ŠUK) odnosno glukoze (GUK) u krvi. Na isti se način prati i uspjeh terapije šećerne bolesti jer kod dobrog liječenja razina glukoze mora biti u zadanim okvirima.
Glukoza se najčešće mjeri natašte, no ponekad je potrebno pratiti i razinu glukoze tijekom dana jer se tako vidi njezino mijenjanje uslijed uzimanja hrane i tjelesne aktivnosti. Na taj se način terapija podešava dnevnom ritmu. Vrijednost glukoze natašte daje podatak o trenutačnom stanju, ali liječniku je za učinkovito liječenje potreban i podatak o stanju šećera tijekom dužeg perioda. Za ovu vrstu kontrole mjeri se HbA1c (hemoglobin A1c ili glikirani hemoglobin). Hemoglobin je sastavni dio eritrocita, crvenih krvnih stanica, i ugrađuje se u eritrocite u trenutku njihovog stvaranja. Povećanu količinu spoja glukoze-hemoglobina možemo pripisati povišenoj razini glukoze u krvi u trenutku stvaranja eritrocita, a to je u prosjeku prije 60 dana. Komplikacije koje može uzrokovati  dijabetes su: neuropatije, amputacije, nefropatija, problemi s vidom, te problemi s plućima i kožom. Dijagnoza dijabetesa se donosi nakon krvnih pretraga i anamneze bolesnika. Kako biste lakše razumjeli nalaze svojih laboratorijskih pretraga vrijednosti glukoze i hemoglobina, donosimo vam očekivane vrijednosti u normalnim okolnostima.
Očekivana vrijednost glukoze natašte: 4,4 do 6,4 μmol/L Očekivana vrijednost HbA1c : < 6%, a za dijabetičare < 7%
Laboratorij poliklinike Analiza Lab opskrbljen je suvremenom opremom, koja omogućuje pouzdan i siguran rad. Uz stručnost medicinskih biokemičara, napredna tehnologija laboratorija Poliklinike Analiza Lab omogućuje pružanje vrhunske usluge.

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: laboratorijske usluge za dijabetes - glukoza i HbA1c.
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Najava 2 dana unaprijed na 01/2045-515.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!
  • VAŽNO! Potrebno je doći natašte.

Poliklinika Analiza Lab

Laboratorij poliklinike Analiza Lab opskrbljen je suvremenom opremom, koja omogućuje pouzdan i siguran rad. Uz stručnost medicinskih biokemičara, napredna tehnologija laboratorija Poliklinike Analiza Lab omogućuje pružanje vrhunske usluge.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Petak: 07-19h i Subotom: 08-13h

Adresa i kontakt:

Kašinska ulica 27d, Sesvete, Hrvatska | Karta
Telefon: 01/2045-515
info@poliklinika-analizalab.hr
http://www.poliklinika-analizalab.hr