Lasersko liječenje glaukoma - Uz vrhunski laser Opto YAG/SLT

-7%
650,00 Kn
700,00 Kn
-7%
700,00 Kn 650,00 Kn
Kupi

Lasersko liječenje glaukoma uz pomoć vrhunskog lasera Opto YAG/SLT!
Glaukom je bolest propadanja vidnog živca i živčanih vlakana mrežnice najčešće povezan sa povišenim intraokularnim tlakom. Nakon katarakte to je najčešći uzrok sljepoće u svijetu. Javlja se u svim dobnim skupinama, međutim najčešći je u starijoj životnoj dobi. Oboljeli često nemaju nikakvih simptoma koji bi upućivali na galukom, pa je odlazak na redovite oftalmološke preglede na kojima se mjeri intraokularni tlak od izrazite važnosti. Simptomi koji upućuju na glaukom su: bol unutar ili iza očne jabučice, glavobolja, osjetljivost očne jabučice na pritisak, suzenje, nelagoda u očima. Jedan od najznačajnijih rizičnih fatora kod većine glaukoma je povišeni očni tlak.

Snižavanje očnog tlaka čini osnovu liječenja čiji je cilj spriječiti daljnje oštećenje vidnog živca i propadanja vidnog polja kao i postizanje životne kvalitete pacijenata. S obzirom na stupanj oštećenja, pozitivnu obiteljsku anamnezu, visinu očnog tlaka i dob za svakog pacijenta se određuje ciljni tlak.

Opto YAG/SLT je laser koji koristi najnoviju tehnologiju u liječenju glaukoma bez operacije - potpuno novi tretman liječenja sa dugoročnim efektom.

Uređaj predstavlja kombinaciju dva različita laserska sustava, Nd-YAG laser i SLT laser, koji su instalirani u sustav biomikroskopa s procjepnom svjetiljkom i koriste se za neinvazivno  liječenje glaukoma i nekih drugih bolesti oka:

  • Selektivna laserska trabekuloplastika – najmoderniji pristup u liječenju glaukoma otvorenog kuta
  • Periferna laserska iridotomija –  liječenje glaukoma zatvorenog kuta
  • YAG laser kapsulotomija – liječenje zamućenja stražnje kapsule leće (sekundarne katarakte) nakon operacije mrene

Zahvat laserom izvodi se ambulantno, traje 5 do 10 minuta po oku ovisno o vrsti laserskog zahvata te je potpuno siguran i bezbolan. Učinak lasera se može očekivati već za tjedan dana, traje nekoliko godina, zahvat se po potrebi može ponavljati.

U oftalmološkoj poliklinici Knezović Vision Group pri radu s pacijentima naglašen je individualan pristup, jer nema jednakih slučajeva ili dijagnoza, svaki čovjek je poseban, originalan.

"Prednost SLT-a je što se on može ponoviti tri do četiri puta, dok se ALT može izvesti samo jednom."
dr.sc. Igor Knezović, dr.med.

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: lasersko liječenje glaukoma (povišenog očnog tlaka) laserom Opto YAG/SLT.
  • Prije zahvata potrebno je napraviti oftalmološki pregled, gonioskopiju i Pentacam (900 kn).
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Najava 2 dana unaprijed na 01/6677-222.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!

Poliklinika Knezović za oftalmologiju

Poliklinika Knezović za oftalmologiju je medicinska ustanova koja se prvenstveno bavi bolestima oka. U svakodnevnoj praksi pokušavamo integrirati najprestižnija tehnička dostignuća današnjice uz maksimalnu stručnost i posvećenost.

Radno vrijeme:

pon-pet: 10h-18h, sub: 10h-15h i po dogovoru

Adresa i kontakt:

Ulica grada Vukovara 269, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 01/6677-222, 098/9973-929
info@knezovic.com.hr
http://www.knezovic.com.hr