Testiranje alergija na pelud - trava, drveća i korova

-30%
46,90 €
67,00 €
-30%
67,00 € 46,90 €
Kupi

Pelud prisutan u atmosferi je najčešći uzročnik alergijskih bolesti dišnog sustava!
Oko 15 posto stanovništva Hrvatske pati od nekog oblika alergije, a one najviše dolaze do izražaja u proljeće. Tada je u zraku najviše alergena, tvari koje potiču alergije, a velik broj ljudi bori se s kihanjem, svrbežom, začepljenim nosom, kožnim osipom i drugim, često nesnosnim simptomima. Alergija se ne može izliječiti, ali se pravilnom dijagnozom i terapijom te jačanjem imunološkog sustava može ublažiti i držati pod kontrolom.

Alergija je karakterizirana burnim reakcijama na alergene. Reakcije mogu biti lokalne (na jednom mjestu) ili se očitovati na kompletnom tijelu (anafilaksija).
Lokalni simptomi: gutanje sline (alergijski rinitis), crvenilo i češanje očiju te alergijski konjunktivitis, moguća pojava astme, dispneja (otežano disanje, glad za zrakom), osjećaj da su uši pune, moguća pojava boli i nelagode u ušima, razni osipi na koži poput ekcema i kontaktnog dermatitisa i sl.
Anafilaksija simptomi: otežano gutanje, mučnina, tahikardija, hipotenzija, vrtoglavica, slabost, poremećaj svijesti, midrijaza (proširenje zjenica), anksioznost (napetost, strah, nemir), koma (potpuni gubitak svijesti) i sl.

Pelud drvenastih biljaka
Procjenjuje se da je u središnjoj i sjevernoj Europi 10 do 20% osoba alergično na pelud breze.

Pelud trava
Obzirom na svoju kozmopolitsku rasprostranjenost i značajnu sposobnost proizvodnje peluda porodica trava glavni je izvor alergenog peluda. Oko 20%

Pelud korovnih biljaka

U Srednjoj Europi i u kontinentalnom dijelu Hrvatske sve su učestalije alergije na pelud korova, u prvom redu na pelud ambrozije (Ambrosia artemisiifolia L.).

Prostorije Poliklinike za medicinsku biokemiju i internu medicinu SALZER lijepo su uređene i u njima ćete se ugodno osjećati. Osoblje je vrlo stručno s dugogodišnjim radnim iskustvom. Laboratorij je opremljen s najmodernijim medicinskim aparatima zadnje generacije. Biti ćete ljubazno primljeni i brzo usluženi. Poliklinika za medicinsku biokemiju I internu medicinu SALZER jamči maksimalnu kvalitetu laboratorijskih pretraga. Rezultate pretraga dobivate isti dan. Nalaze možete dobiti i poštom, faxom ili e-mailom.

Zdravstvena usluga uključuje:

  • KKS
  • GX1 – pelud trava (oštrika, livadna vlasulja, kukolj, livadarka, vlasnjača)
  • TX1 – pelud drveća (javor, breza, hrast, brijest,orah)
  • WX1 – pelud korova (ambrozija, crni pelin, trputac, lobodnjača, solnjača)

"Procjenjuje se da je najmanje 40% alergičnih osoba senzibilizirano na alergene peluda trava."
dr. sc. Branka Salzer, dipl.ing.med.biokem.

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: laboratorijske pretrage KKS, GX1 (pelud trava; oštrika, livadna vlasulja, kukolj, livadarka, vlasnjača), TX1 (pelud drveća; javor, breza, hrast, brijest, orah), WX1 (pelud korova ambrozija, crni pelin, trputac, lobodnjača, solnjača).
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!
  • VAŽNO! Za uzorak se uzima venska krv. Usluga se može koristiti i za testiranje djece.

Poliklinika Salzer d.o.o. za medicinsku biokemiju i internu medicinu Zagreb

Medicinsko-biokemijski laboratorij otvoren je u listopadu 2010.g. u sklopu zdravstvene ustanove naziva "Poliklinika Salzer za medicinsku biokemiju i internu medicinu"

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Petak: 07-18h i Subota: 08-12h

Adresa i kontakt:

Ulica kralja Zvonimira 26, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: ZG - 01/6419-800, VG - 01/7057-442
info@poliklinika-salzer.hr
http://www.poliklinika-salzer.hr/