BORT Korekcijska udlaga za čukljeve (Hallux Valgus udlaga)

-29%
14,20 €
19,91 €
-29%
19,91 € 14,20 €
Kupi

BORT Korekcijska udlaga za čukljeve (Hallux Valgus udlaga)

Čukalj, odnosno hallux valgus je deformacija zgloba palca i metatarzalne kosti stopala i spada u najčešće deformacije na stopalu. Tetiva koja na zdravom stopalu ide centralno preko zgloba se skraćuje, povlačeći vrh palca prema unutra što s vremenom uzrokuje širenje zgloba palca i metatarzalnog zgloba. Palčana kost se pomiče prema ostalim prstima, dok se metarzalna kost miče prema van. Češće se javlja kod žena zbog specifičnosti ženske obuće u odnosu na mušku. Žene su sklonije visokim potpeticama u kojima se opterećenje prenosi na prednji dio stopala, a uska kapica ženske cipele prste dovodi u neprirodan položaj. Ograničena pokretljivost stopala dovodi do skraćenja tetiva i deformacija zglobova. Međutim, u 70% slučajeva čukljevi nastaju zbog nasljedne sklonosti. Genetska sklonost i ljubav prema elegnatnim cipelama visokih peta može potaknuti nastanak čukljeva vrlo rano. Čukljevi mogu biti blagi, gdje su se kosti palca lagano pomaknule, ili izraženiji, koji su popraćeni i rastom mekanih tkiva na samom zglobu što pojačava bol i nelagodu i uzrokuje teškoće u odabiru obuće. Mogu biti povezani i s drugim neugodnim simptomima, poput devijacija prstiju, spuštanja svoda i boli u stopalu. 

Zašto odabrati BORT udlagu? 

BORT noćna udlaga za korekciju čukljeva osigurava fiziološko ravnanje metakarpofalangealnog zgloba palca, za vrijeme odmora ili preko noći. Može spriječiti nastanak deformacije na zglobu palca, ako postoji sklonost čukljevima. Kod već nastale deformacije daje olakšanje od bolova i sprečava daljnje skraćivanje tetive i pomicanje kostiju stopala. Pomoću nje vaša će stopala duže ostati lijepa i privlačna, bez bolova. Dok odmarate ili spavate udlagom osigurajte korekciju palčane kosti, a preko dana ostanite vjerni obući koju volite i u kojoj izgledate i osjećate se sjajno.

Udlaga je anatomski oblikovana da prijanja uz stopalo, a dvije čičak trake omogućuju jednostavno i precizno namještanje poluge. Unutrašnjost udlage obložena je mekanom pjenom za ugodnije nošenje. Veliki otvor na mjestu palca omogućuje prozračnost stopala i sprečava znojenje.

Udlaga je dostupna u tri veličine.

Veličina S – do veličine 38

Veličina M – od veličine 38-41

Veličina L – preko 41.

Izrađuju se posebno za lijevu, posebno za desnu nogu. Pakiranje 1 kom.

Preko 30 godina rada, praćenih istraživanjima i inovacijama stavili su Bort Medical u sam vrh proizvođača ortoza i bandaža. Tim liječnika, fizioterapeuta i ortopeda koristi suvremenu tehnologiju u cilju poboljšanja udobnosti, izdržljivosti i učinkovitosti Bort Medical bandaža i ortoza. Široki asortiman zadovoljava zahtjeve korisnika; odraslih, djece, profesionalnih sportaša, rekreativaca, starijih osoba... Ukratko, za sve koji očekuju vrhunsku kvalitetu za svoj novac. 

Made in Germany- garancija kvalitetnih materijala i vrhunske izrade.

Napomene

  • Kupon vrijedi odmah
  • Ponuda uključuje: jednu udlagu za lijevu ili desnu nogu po izboru. 
  • Prilikom kupnje udlage  ostvarujete pravo na analizu stopala u Sanitetskoj kući SimBex, Trnjanska cesta 59a
  • Najava 2 dana unaprijed na broj 0800 206 206 ili na sanitetska@simbex.hr
  • Poštarina nije ukljućena u cijenu i stoji 35,00 kn
  • Udlage se mogu preuzeti u Sanitetskoj kući SimBex, Trnjanska cesta 59a od ponedjeljka do petka od 08 - 19 sati 
  • Usluga se smatra iskorištenom nakon roka iskoristivosti 
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje! 

Sanitetska kuća SimBex

Radno vrijeme:

Radno vrijeme ponedjeljak - petak 08-19 sati

Adresa i kontakt:

Trnjanska cesta 59A, Zagreb, Croatia | Karta
Telefon: 01/ 63 14 449
info@simbex.hr
http://www.sanitetska.simbex.hr/