Play attention paket - vježbe za koncentraciju

-25%
149,31 €
199,08 €
-25%
199,08 € 149,31 €
Kupi

Play attention paket od 10 dolazaka za pomoć pri učenju, koncentraciji i učvrščivanju fokusa pažnje! Play attention sistem je iznimno učinkovit jer koristi Edufeedback tehnologiju. Edufeedback je integracija feedbacka s edukacijskom metodologijom i modifikacijom ponašanja. Drugim riječima Edufeedback omogućuje korisniku da vidi vlastitu pažnju u stvarnom vremenu tako što kontrolira kompjutersku igru samom pažnjom. Edufeedback također omogućuje korisniku da uvidi povezanost između pažnje i ponašanja (npr. meškoljenje prekida pažnju te na taj način onemogućuje igraču da nastavi s kompjuterskom igrom).

  Što je to Play attention?
  Play attention je kompjuterski program koji sadrži razne igre, a koristi moždane valove koji pokreću igru. Učestalo korištenje sistema pomaže produljiti pažnju, učvrstiti fokus pažnje, te poboljšati pamćenje kod osoba s ADHD poremećajem, iako nije namijenjen isključivo za osobe s tim poremećajem. Koristeći tehnologiju originalno razvijenu za pilote kako bi poboljšao njihovu pažnju i alertnost, play attention sistem sadrži i koristi biciklističku kacigu opremljenu senzorima spojenim na kompjuter. Sastoji se od 5 igara čiji je cilj produljivanje pažnje, vizualno praćenje željenog objekta, proces diskriminacije između bitnih i nebitnih podražaja, te poboljšano kratkotrajno pamćenje. Ukoliko se igrač usredotoči na objekt na ekranu, tada samom svojom pažnjom igra kompjutersku igru. Ukoliko mu pažnja oslabi, objekt na ekranu se prestane pomicati u željenom smjeru, te igra prestaje. U tom trenutku igrač, ukoliko želi ponovo pokrenuti igru, mora se ponovo fokusirati na objekt.

  Kako djeluje Play attention?
  Znanstvena istraživanja ukazuju na to da je mozak sposoban adaptirati se i učiti cijeli život. To se naziva neuroplastičnost. Tijekom vremena, uz pomoć kontinuiranih vježbi korisnik uči produljiti vlastitu pažnju i poboljšati fokus pažnje i koncentraciju. Stečene vještine korisnik može upotrijebiti u vlastitom poslu, školi i kod kuće.

  Kada se mogu vidjeti rezultati?
  Uobičajeno je da se prvi manji pomaci vide nakon 30 dana vježbe. Ti pomaci najčešće uključuju bolju vještinu slušanja, bolju organiziranost, veću samostalnost pri obavljanju domaćih zadaća.

  Kako Play attention pomaže školskom uspjehu?
  Nemogućnost završavanja zadataka, održavanja pažnje, organiziranja vlastitih aktivnosti, zaboravljivost, laka ometenost prati djecu tijekom njihovih života i ne prestaje ni u odrasloj dobi. Play attention ih uči kako se bolje organizirati, kako prepoznati trenutke u kojima im počinje slabjeti pažnja, kako produljiti pažnju i poboljšati fokus pažnje i koncentraciju, kako prepoznati bitno od nebitnog i kako poboljšati pamćenje. Te su vještine bitne u dječjoj dobi kao i u odrasloj dobi. Bitne su u školi kao i kasnije na radnom mjestu.

  Kako se koristi Play attention?
  Nakon kompletnog dijagnostičkog postupka učini se plan tretmana. Play attention jedan je od tretmana djece i odraslih s ADHD poremećajem. Najbolje ga je koristiti 2 puta tjedno po 30 minuta u kontinuitetu. Rezultati su vidljivi nakon 20 sati vježbe. Napredak se kompjuterski bilježi za svakog korisnika. Igre su osmišljene u tri nivoa; početni, srednji i napredni nivo. Kad korisnik savlada početni nivo, prelazi se na slijedeći nivo, a kad savlada i napredni nivo ponovo se učini dijagnostički proces koji ukazuje na poboljšano stanje.

  Poliklinika Kocijan-Hercigonja za neurologiju, psihijatriju, medicinu rada i športa i internu medicinu osnovana je 2003. godine. Osnivačica i direktorica prof.dr.sc. Dubravka Kocijan-Hercigonja renomirani je i svjetski priznati stručnjak s područja neuropsihijatrije, posebice dječje psihijatrije.

  "Play attention omogućuje korisniku da promatra svoju pažnju u stvarnom vremenu. Tijekom vremena, uz pomoć kontinuiranih vježbi korisnik uči produljiti vlastitu pažnju i poboljšati fokus pažnje i koncentraciju."
  Vesna Hercigonja - Novković, prof.defektolog

  Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: paket od 10 dolazaka za Play attention.
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Najava 5 dana unaprijed na 01/3646-817.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!
  • U poliklinici su Vam još dostupni:
   dr.med. Biserka Marković - neuropsihijatar, psihoterapeut
   dr.med. Rajka Rigler - psihijatar
   prof. Vesna Hercigonja - Novković - defektolog, psihoterapeut
   dr.med.Slavko Trontl - neurolog

  Poliklinika Kocijan Hercigonja

  Poliklinika Kocijan Hercigonja, osnovana je 2003. pod nazivom Poliklinika za Neurologiju i psihijatriju, te 2007. godine proširuje svoju djelatnost i time mijenja naziv u Polikliniku za neurologiju, psihijatriju, medicinu rada i športa i internu medicinu Kocijan/Hercigonja. Poliklinika nudi specijalističke preglede i medicinske usluge s područja psihijatrije, psihoterapije i neurologije, interne medicine – kardiologije te time pruža cjelovitu zdravstvenu uslugu od prevencije i dijagnostike do liječenja. Imperativ na kojima temelji svoje poslovanje je individualiziran pristup svako klijentu.

  Radno vrijeme:

  ponedjeljak - petak 08-20h

  Adresa i kontakt:

  Lipovečka ulica 17, Zagreb, Hrvatska | Karta
  Telefon: 01/3646-817
  kocijanhercigonja@inet.hr
  http://www.kocijan-hercigonja.com/